Twintigste World Human Powered Speed Challenge is begonnen

Gepubliceerd op

De hooibalen liggen langs de weg, de teams zijn in het dorp, de fietsen klaar. Met de eerste meeting is de World Human Powered Speed Challenge voor de twintigste keer begonnen. Het belooft weer een spannend jaar te worden. Veel teams mikken op het vrouwenrecord en een aantal op de wat meer bijzondere.

Vanaf zondag 8 september wordt er geracet, een dag eerder dan gebruikelijk. Zo hoopt de organisatie de kansen op een record te verbeteren. Meer dagen is meer kans op goed weer, al lijkt het de eerste dag niet heel goed weer te worden. Voorzichtig wordt al geopperd dat de races op zondagavond geannuleerd kunnen worden. Maar eerst de kwalificaties in de ochtend, daar gaan twintig rijders van start.

De afgelopen week is Battle Mountain, Nevada, overgenomen door de fietsteams. Als eerste arriveert woensdag het Human Power Team Delft en Amsterdam. Snel gevolgd door het Franse universiteitsteam en het team uit Toronto. De voorbereidingen voor de races gaan beginnen. Intrek nemen in het hotel, de fietsen klaarmaken en testen. En even bijkomen van de lange reis.

Een deel van het Human Power Team Delft en Amsterdam is al langer in Amerika. De studenten van de VU Amsterdam en de atleten zijn drie weken voor de aanvang van de wedstrijd naar een dorpje in Californië gegaan om te acclimatiseren en te trainen. Het dorp ligt precies op dezelfde hoogte als Battle Mountain, de omgeving is veel aangenamer om te vertoeven. Aan alles is te merken dat het studententeam klaar is voor de wedstrijd. Zowel Rosa Bas als Jennifer Breet staan te trappelen om te gaan racen.

In Battle Mountain wordt nog even geoefend met de VeloX 9. Even kijken of alles nog goed werkt na het vervoer en de atleten weer laten wennen aan de fiets. Het testen gaat uitstekend. Geen een keer gaat het starten of het vangen van de fiets fout. Alles voelt goed. Dat kan nog niet gezegd worden van het Franse team die op dezelfde weg als de Nederlanders gaan oefenen. Illona Peletier heeft moeite rechtuit te gaan met de Altair 6, ook al heeft ze tijdelijke zijwieltjes. Dat zegt nog niets over de rest van de week. Maar het Human Power Team Delft en Amsterdam heeft een duidelijk visitekaartje afgegeven. Nu hopen dat ze het record voor de vrouwen in Nederlandse handen kunnen krijgen, de concurrentie is groot.

Reacties

MaartenSneep op ma 09 sep 2019 om 00:12

Mooi, ik kijk uit naar je berichten.

hannekehovens op ma 09 sep 2019 om 07:56

Voor iedereen die nog meer wil lezen over Battle Mountain zijn deze beide blogs erg leuk en goed
https://jnyyz.wordpress.com/ met alle uitslagen
http://automatic-diary.blogspot.com/ met een hoop britse humor

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.