Nederlands English Fran├žais Deutsch
Tools

Leuke promotie van de ligfiets

Published on 07 May 2019 10:25, edited on 07 May 2019 10:27 (819 times viewed) 3Comments

In een artikel op de site van Fietserbond staat een leuk stukje over het gebruik van de ligfiets. Het is een stuk dat tot stand is gekomen met veel informatie van Ligfiets& hoofdredacteur Maarten Sneep. Verder geeft voorzitter Roel van Dijk in De Gelderlander ook een mooi interview weg. Onder de titel "E-bike of niet Roel uit Arnhem is en blijft toch ligfietser".

Redactie

Comments (3)

JoostC

Heb het artikel in de Gelderlander ook gelezen. De velomobiel/ligfiets zou terrein verliezen aan de speed pedelec. De speed pedelec is ook duur, maar wel goedkoper en minder kwetsbaar voor schade dan een velomobiel, echter de totale kosten van bezit en gebruik zullen wel hoger zijn denk ik, zeker tegen de tijd dat de accu vervangen moet worden of als je technische storingen krijgt, maar die kosten heb je pas over een paar jaar of worden niet gezien en dus niet ingecalculeerd.

Ligfiets speed pedelec iets? Is er al eentje gehomologeerd?

JoostC, 08 May 2019 14:13

G

Met een ligfiets speed pedelec heb je de nadelen van beide systemen. Zou niet weten waarom je dat zou willen.

G, 09 May 2019 13:34

avatar

Veel pedelecs hebben een middenmotor bij de trapas maar dat gaat op gewone ligfietsen niet echt lekker werken. De e-Greenmachine heeft een middenmotor onder het stoeltje. Een veel goedkopere en simpele optie is het plaatsen van een voorwielmotor in het achterwiel van een Raptobike of een andere voorwielaangedreven ligfiets. En dat maakt de fiets all-wheel-drive. Maar of het leuk is zonder vering weet ik niet.

Jauke, 16 May 2019 12:07, modified at 16 May 2019 12:17

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net