Nederlands English Français Deutsch
Tools

Belgie verlaagt mogelijk de btw op fietsen

Published on 22 March 2019 18:56 (342 times viewed) 2Comments

Wat een slim idee, op tweewieler wordt een voorstel om de btw op fietsen in België te verlagen van 21 naar 6 procent. Dat zijn pas maatregelen die het milieu ten goede komen!

Vanuit Nederland reageert de BOVAG enigszins lauw op het voorstel. Wel is men uiteraard geïnteresseerd in de afloop, als het namelijk in België een succes wordt zouden ze dit uiteraard ook graag in Nederland willen toepassen.

Redactie

Comments (2)

Wicos

Het zou volkomen terecht zijn dit ook in Nederland door te voeren. Immers, er wordt voor miljoenen subsidie en belastingkorting gegeven aan zuinige (elektrische) auto's. Er is veel discussie over de eerlijkheid, het nut en het resultaat van deze subsidies.
Het nut van het stimuleren van het fietsgebruik staat buiten kijf. Op een fiets van bouwmarktkwaliteit heeft de btw verlaging niet zo veel effect maar op de prijs van een prijzige ligfiets, velomobiel of e-bike heeft een lager btw tarief wel forse invloed.

Wicos, 24 Mar 2019 18:01

Hoekie

BOVAG = een brancheorganisatie van ongeveer 9.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in personenauto’s, klassiekers, bedrijfsauto’s en trucks, tweewielers, caravans, aanhangwagens, motorenrevisie, autoverhuur en -delen, autowassen, autopoetsen, verkeersopleidingen, schadeherstelbedrijven en tankstations zijn welkom als lid.

Hoe logisch ook voor de normale mens, voor de BOVAG zijn tweewielers maar een klein deel van hun ondernemers (omzet). Het belang voor de BOVAG is waarschijnlijk niet zo groot. Wellicht zelfs nadelig.
Hopelijk gaat NL mee met het voorstel van de Belgen. Eigenlijk raar dat de BTW op nieuwe fietsen überhaupt nog geen laag tarief is.

Hoekie, 25 Mar 2019 20:10, modified at 25 Mar 2019 20:15

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net