Nederlands English Français Deutsch
Tools

Vrijdagbericht

Published on 11 May 2018 13:00 (2366 times viewed) 5Comments

DF Alpha 8, gelijktijdig groen, routeplanner voor speed-pedelecs, spatborden, HPT, ongelukken, zo kan het ook, Vélomtek, Grenslandtour plus

DF Alpha 8?

De Alpha 7 van Daniel Fenn, zoals deze op de Spezi te zien was, zal door hem licht worden aangepast. Van de nieuwe body worden dan 2 vormen gemaakt, waarvan hij één zelf houdt en één naar Roemenië gaat. De nieuwe Alpha 7 zal dan in 2 versies geproduceerd gaan worden: de meester himself zal een lichte serie bouwen en Velomobiel.ro zal een wat zwaardere "lopende band"-versie produceren. Het is de bedoeling dat Velomobiel.ro van laatstgenoemde versie de producent zal zijn en dat deze modellen via een dealernetwerk aan de man/vrouw worden gebracht. Hoe de twee, alleen uiterlijk identieke, modellen precies gaan heten is nog niet helemaal duidelijk. De naam Alpha 8, die heel even geopperd is, gaat het hoogstwaarschijnlijk niet worden.
Wie de ontwikkelingen in deze zelf wil volgen, doet er goed aan zich op dit topic op het Duitse Velomobilforum te abonneren.

Gelijktijdig groen

Een Rotterdamse proef met ‘Alle fietsers gelijk groen’ is geslaagd. Vele fietsers maken gebruik van de mogelijkheid om schuin over te steken!

Routeplanner voor speed-pedelecs

De Fietsersbond maakt de routeplanner ook geschikt voor speed-pedelecs (vooralsnog alleen beschikbaar voor de provincie Gelderland).

Spatborden

Maar dan zo licht en zo flexibel mogelijk: Flexi-Carbon. Je kan, bij wijze van spreken, een knoop in het spatbord leggen, en door het vormgeheugen zal het spatbord, na het uit de knoop halen, er weer net zo uitzien als eerst (waarschuwing: je kan natuurlijk wel te ver gaan met het aantrekken van de knoop).

HPT

Met nog een kleine 5 maanden te gaan tot Battle Mountain vordert het werk aan VeloX 8 gestaag. Deze week kwam weer een nieuwsbrief van HPT Delft & Amsterdam, met daarin o.a. nieuws over de eerste testdagen (met de VeloX 7), de designpresentatie en de vorderingen met de Velox 8.
Wil je de volgende nieuwsbrief ook zelf ontvangen? Schrijf je dan hier in!

Ongelukken

Alleen het kijken naar dit filmpje doet al pijn! Auw...

Racefoto’s

Als je geïnteresseerd bent in ligfietsfoto's uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw te Indianapolis, en sommige uit Californië, kijk dan bij John.

Zo kan het ook

Niet:
Bij de herinrichting in Kortrijk (B) is wel plaats voor een vier meter breed voetpad, maar een fietspad kon er niet van af.
'Het dossier over de heraanleg […] werd unaniem goedgekeurd in de gemeenteraad'. Oké…, dan moet het wel goed doordacht zijn.

Wel:
In Zwolle zijn blijkbaar parkeerplaatsen opgeofferd t.b.v. fietsen.

Vélomtek

Weer eens een ander en interessant type velomobiel, deze delta: de Vélomtek, een Canadese velomobiel uit de omgeving van Montréal (La Vallée-du-Richelieu). De VX1 (het 'gele' model) is de eerste versie, en dit jaar komt de doorontwikkelde VX2 (de 'rode' versie) uit. Deze velomobiel moet het wel hebben van trapondersteuning, want het totaal gewicht is bij het prototype al 57 kg.
Voor de Franstaligen onder ons is er een gesprek met François Garneau van Vélomtek in het programma 'Dans la Vallée' (tot 7:30).

Grenslandtour plus

Morgenochtend, zaterdagmorgen, wordt er vanuit Roermond gestart voor een 70 km lange tocht (fb) voor ligfietsers.

Plus zaterdag een Ligfietstoertocht Mooi Twente met startplaats Markelo (!) én zondag de Ligfietstestdag omgeving Groene Hart vanuit Zoeterwoude-Rijndijk.

Redactie

Comments (5)

Erwin-met-de-Velomobiel

Gelukkig was er bij de botsing met de fietser (op 1:03 in het filmpje) geen schade, niet aan de velomobiel, maar ook niet aan de fietsende dame of haar rijwiel. Ongelofelijk, maar waar...

Groet

Erwin en Tante Lies

Erwin-met-de-Velomobiel, 11 May 2018 14:13

NoStress

De Grenslandtour was meer dan geweldig. Dat niet alleen. Het werd omlijst met het Grenslandtreffen. De Grenslandrijders hebben het treffen en toergebeuren naar een nieuw level getild. Een toertocht met maarliefst 3 pauzes. Maaltijd, ijs/fris en vlaai.
Na een verzoek om een overnachtingsplek voor hen die iets verder weg kwamen werd een kompleet all inclusive 5 sterren hotel service op poten gezet. Luxe ontbijt, lunchpakket onderweg en 2 maal diner. Chinees/pizza en gourmetavond. En niet te vergeten 2x kampvuur met catering en bediening.
Dat beloofd wat voor de OBT 2018. Laat dat maar de grensliggers over. Kennelijk standaard niveau in Limburg. Heb er nu al weer zin in terwijl ik dit type vanaf mijn laatste overnachtingplek en lach schalt van de kampvuurplek

NoStress, 12 May 2018 22:15, modified at 12 May 2018 22:16

rowingvictor

Ik sluit me bij DF-XL 20 aan, met als kanttekening dat ik het jammer vond dat de hot-tub niet geheel op temperatuur was gebracht....

rowingvictor, 14 May 2018 12:27, modified at 14 May 2018 12:28

NoStress

Een domper op dit perfecte treffen.
De herkenbare GELE fiets van Museum De Baan is op de terugtocht in het zicht van de thuishaven stevig in aanvaring gekomen met een taxibusje.
Serieuze ziekenhuisopname was noodzakelijk.
Wat ik vernomen heb. Hij was vrij snel weer aanspreekbaar op de IC (en inmiddels daaruit weer ontslagen)
Vele interne kwetsuren. Zat er bij het bezoek van enkele leden van 'de Bende' er weer monter bij.
Toch zal dit ongeval voor hem nog een lange nasleep krijgen vrees ik.
https://www.noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/ligfietser-gewond-bij-aanrijding-hoorn

Mijn gedachten zijn bij hem.

NoStress, 15 May 2018 10:17, modified at 15 May 2018 10:25

avatar

Jan, wat is dit erg voor je. Zelf in de kreukels en je prachtige museumstuk ook.
Ik wens je spoedig herstel en succes met de afwikkeling.

xanderniezing, 15 May 2018 18:05

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net