Nederlands English Fran├žais Deutsch
Tools

Fietsrouteplanner maakt vermijden hindernissen gemakkelijker

Published on 28 March 2012 23:30, edited on 28 March 2012 23:31 (630 times viewed) 0Comments

Al enige tijd zijn hindernissen voor brede of lange fietsen apart gemarkeerd in de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Het automatisch vermijden van deze punten kon al enige tijd, maar dat is nu veel gemakkelijker.

Tot gisteren moest je in de geavanceerde instellingen met schuifjes werken om hindernissen te vermijden. En zelfs dan was er nog steeds een mogelijkheid dat je langs een (bekende) hindernis gestuurd werd.

Om hindernissen te vermijden moet je nog steeds naar de geavanceerde instellingen, maar nu is het een eenvoudig aanvinken van een instelling. Omdat er geen gradatie meer is, hoef je je route ook niet meer handmatig te controleren op hindernissen.

Een zwak punt is nog steeds dat uiteraard alleen bekende hindernissen vermeden kunnen worden. Op ligfiets.net is al eerder een oproep gedaan, maar we herhalen hem gewoon: word ook vrijwilliger voor de fietsrouteplanner. Op deze manier kan je zelf meehelpen om de planner te verbeteren.

Gelijk met de hindernissen voor bepaalde fietsen, worden ook wegwerkzaamheden toegevoegd. In de geavanceerde instellingen kan je aangeven dat je ook deze wilt vermijden.

Een laatste toevoeging zijn de wegen die periodiek afgesloten zijn. Denk daarbij aan weekmarkten, maar ook natuurgebieden in het broedseizoen.

De planner is overigens bijna helemaal landelijk dekkend. Eind april zal ook Groningen beschikbaar gemaakt worden. Uiteraard blijft in heel Nederland voldoende te doen aan de planner. Nog lang niet bij alle wegen zijn alle details ingevuld.

Redactie

Comments (0)

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net