CONCEPT

Cycle Vision Vrijwilligers 2011

Gepubliceerd op

Zoals ieder jaar maakt de inzet van vrijwilligers dit evenement mogelijk. Zonder hen zou het nooit zo succesvol kunnen zijn. We vragen dan ook weer vrijwilligers voor dagdelen en verschillende functies.

Belangrijk nieuws voor de vrijwilligers

We willen werven voor
-vrijdag: avond
-zaterdag: ochtend, middag
-zondag: ochtend, middag

met de categoriën:
-baanbewaking
-wedstrijdorganisatie
-wedstrijdsecretariaat
-campingbeheer
-rennerskwartier
-inschrijving
-speakers
-beurs/infostand
-kinderhoek
-kinderprobeerparcours
-vrijwilligerscoördinatie
-catering


Catering en maaltijden



Via het kampeerformulier kunnen "gewone" kampeerders zich inschrijven voor maaltijden. Voor vrijwilligers is het de bedoeling dit via het vrijwilligersformulier te doen. Vrijwilligers hebben een speciaal tarief namelijk halve prijs (14 euro) voor alle maaltijden bij een halve dag inzet, en volledig gratis maaltijden als je een hele dag meewerkt. Op vrijdagavond wordt voor de mensen die dan meewerken ook een gratis maaltijd aangeboden.
Vrijwilligers die dus een hele dag beschikbaar zijn krijgen ontbijt, lunch, avondeten en een aantal vrij te besteden bonnen voor snacks of drinken.
Voor de vrijwilligers zal er buiten het bonnensysteem wel weer voor koffie en thee worden gezorgd.
Naast de catering van koffie/thee en bovenstaande bonnen ontvangt iedere vrijwilliger ook nog de goody bag met shirt en ander materiaal.

Aanmelden als vrijwilliger

Het inschrijven kan hier.

Voor enkele functies staat een toelichting hieronder.
Iedere vrijwilliger die zich voor Cycle Vision inzet krijgt weer een vrijwilligersvergoeding, thee en koffie en natuurlijk een shirt.

Toelichting op enkele taken

Vrijwilligerscoördinator

De vrijwilligerscoördinator heeft als taak gedurende een dagdeel de binnenkomende vrijwilligers te ontvangen en te introduceren bij de verschillende taakcoördinatorenHij of zij is tevens het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen van de vrijwilligers en houdt bij welke personen als invaller kunnen fungeren.

Infostand

Hoewel er gratis toegang is tot Cycle Vision is het toch nodig om een duidelijke toegang te organiseren. In de eerste plaats om als gastheer op te treden en folders en informatie te kunnen geven aan bezoekers.

Begeleiding

Er is een flinke groep mensen nodig om de start en finish van de wedstrijden goed te laten verlopen. Dat varieert van het ophalen of weghalen van transponders tot opstellen van de rijders.

Tijdwaarneming

Er wordt gewerkt met eigen tijdwaarnemingsapparatuur en computers. De resultaten moeten uit dit systeem gehaald worden en in een leesbare vorm overgedragen worden aan de uitslagverwerking. Stressbestendigheid, handigheid met computers en accuratesse vereist.

Verwerking uitslagen

De resultaten van de tijdwaarneming moeten verder verwerkt worden tot duidelijke lijsten en rangordes. Stressbestendigheid, handigheid met computers en accuratesse vereist.

Speaker

De speakers geven een toelichting op de wedstrijden en doen mededelingen van meer algemene aard. Er wordt gewerkt met draadloze microfoons.

Baanbewaking

Er zijn vrijwilligers nodig om op diverse plaatsen langs het circuit baanbewaking van de eigen organisatie op te stellen om de wedstrijden veilig te laten verlopen. De baanbewakers zorgen ervoor dat er tijdens de wedstrijden geen toeschouwers op de baan komen en zien toe op de veiligheid en het naleven van wedstrijdregels.

Vrijwilliger zijn bij het probeerparcours

Het probeerparcours voor volwassenen wordt georganiseerd door de exposanten en dus dit jaar niet door De ligfietsspecialisten. Voor het probeerparcours zijn dus geen vrijwilligers nodig.

Overige informatie

Uitgangspunt is dat het evenement volledig door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Het evenement wordt gesteund door Ligfietsvereniging NVHPV.

Je kunt de organisatie bereiken via cyclevisionorganisatie@ligfiets.net
en te volgen via Twitter cyclevisionnl
En als evenement toegevoegd op Facebook en natuurlijk Hyves en
linkedin.

Meer informatie:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.