Nederlands English Français Deutsch
Tools

NVHPV denkt mee over infrastructuur

Published on 30 August 2010 00:00 (353 times viewed) 1Comments

De infrastructuurcommissie van de NVHPV denkt mee over de herinrichting van de fietspaden rond vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam.

Op het kaartje zijn de plannen van de provincie te zien. Ongeveer twee jaar geleden is er een milieu effect rapportage geweest over deze werkzaamheden. Daarbij werd nog uitgegaan van een fietspad aan beide zijden van de Doenkade. Inmiddels wil de provincie liever het fietspad aan de zuidkant schrappen. Dit vraagt uiteraard om consultatie met belangengroepen. De afdeling Rotterdam van de Fietsersbond is hier samen opgetrokken met de NVHPV. Een van de mogelijke forensen-routes van onze voorzitter komt hier langs, en hij kent het gebied daarom goed.

We hebben aangegeven dat we het laten vervallen van het zuidelijke fietspad langs de Doenkade jammer vinden, en dat daar een aanzienlijke verbetering voor fietsers tegenover moet staan. Vooral voor “intercityfietsers” is die een geschikte verbinding omdat die weinig hinder heeft van overstekende automobilisten. Onze suggesties zijn ingestuurd, het is nu afwachten wat er uiteindelijk uit de besluitvorming naar voren komt.

Redactie

Comments (1)

RAPT0065

Het balletje rolt,... Erg gord dat de term Intercityfietser weer naar voren komt! Weer een wapenfeit voor de NVHPV.

RAPT0065, 02 Sep 2010 15:20

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net