Nederlands English Fran├žais Deutsch
Tools 0Comment

Cadans teller

Created on 21 January 2012 14:24

Categories: none

De cadans teller is de goedkoopste die ik in een uurtje winkelen kon vinden. Het is een HEMA 3000. De zelfde als de Speedsmaster 3000 maar dan een paar EUR goedkoper. Hij heeft trouwens het zelfde opklik voetje als een Sigma conputertje.

Het voetje heb ik d.m.v. een pastic wijnkurk heel stevig aan het frame kunnen bevestigen. Gewoon even in de lengte er doorheen prikken met een kruiskop schroevendraaier (of priem). Je kan daarna een (stevige) tie-wrap er gewoon doorheen duwen. Tellertje op de kurk en omdat de kurk een beetje meegeeft vormt hij zich behoorlijk stevig om de buis.

Het magneetje zit d.m.v. twee tie-wraps aan de crank. Wel heb ik daar gaatjes om moeten maken om de tiewraps doorheen te halen en de 'onderkant' afgevlakt zodat hij wat steviger staat.

De sensor is door middel van een blokje hout tegen de trapbuis aangezet. Met dubbelzeidig tape heb ik aan de onderkant van het blokje wat antislip rubber geplakt zodat hij het frame niet beschadigt of verschuift.

omdat een wielmaat van 16.67 m niet toegestaan was heb ik gekozen om er 8.33 m van te maken met als gevolg dat de cadans het aantal omwentelingen per halve minuut is.

Inmiddels heb ik een tweede magneetje gemonteerd en nu heb ik dus het juiste aantal omwentelingen.

Redactie

Comments (0)

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
More info
Subscribe and unsubscribe