Nederlands English Fran├žais Deutsch
Tools 0Comment

Verlichting

Created on 21 January 2012 14:24

Categories: Verlichting

De verlichting op mijn fiets bestaat uit een Cat-eye achterlicht op batterijen, met drie LED'jes. Voorop heb ik vervolgens een gloednieuwe 3 LED Cat-eye HL-EL400, en de Cat-eye Daylite II. De LED-verlichting zit er permanent op, de halogeen verlichting en accu alleen als het nodig is.

De foto's geven een indruk van de montage.
Schroom niet om te mailen als je vragen hebt.

In het begin zaten de Halogeenspotjes op het stuur. Hierboven zie je een voor- en bovenaanzicht. Het voordeel was dat de lampen meedraaien in de bocht (schijnt bij auto's erg lux te zijn :), maar het nadeel is dat het een nogal onrustig beeld geeft, omdat door de trapbeweging de fiets altijd wel wat schommelt.

Dit zou een mooie plek zijn voor de spotjes. Er is alleen geen montagevoorziening. Na bij anderen gespiekt te hebben, heb ik een oplossing bedacht.

Hier zijn de spotjes op de neuspijp te zien. In het verticale buisje waar de voor-derreilleur op zit, heb ik een gat getapt waar een dwars buisje op zit gebout. Op dit buisje zitten de twee spotjes. Tussen het buisje en de fiets zitten wat rubberen ringetjes om de twee ronde objecten iets strakker te monteren.

Redactie

Comments (0)

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
More info
Subscribe and unsubscribe