Nederlands English Français Deutsch
Tools 0Reviews

Ronde van Nijeveen

Created on 31 March 2010 20:18 by ymte

Wedstrijd, Monday 24 June 2002.

Op MAANDAGAVOND, 24 JUNI a.s. is het weer zover: de jaarlijkse WIELERRONDE van Nijeveen! Als onderdeel van de dorpsfeesten trekt deze WIELERRONDE al sinds 25 jaar wielrenners en toeschouwers uit de wijde omgeving.

Nieuw is dat er dit jaar voorafgaand aan de wielerronde een LIGFIETS-CRITERIUM gereden zal gaan worden, georganiseerd door het wielercomite in samenwerking met NAZCA ligfietsen.
We weten ons verzekerd van de deelname van een aantal prominente wedstrijdrijders, dus vooraan het veld zal er hard gereden gaan worden. Aangezien er echter een vrije inschrijving is, is het dit keer ook voor de snelle rijders onder ons die normaal niet aan wedstrijden deel nemen mogelijk mee te rijden. Lijkt het je dus leuk om eens voor (gegarandeerd veel) publiek aan een ligfietsronde deel te nemen, kom dan naar Nijeveen want dit is je kans! En ook al kun je niet meestrijden voor de overwinning: de strijd achteraan het veld is net zo spannend!

Het criterium wordt gehouden op een afgezet straten-circuit door het dorp, het publiek wordt langs het hele parcours middels een omroepinstallatie op de hoogte gehouden van de wedstrijd. Doordat er wordt gereden over normale (klinker) wegen met haakse bochten en verkeersdrempels zijn stuurmanskunst en goede remmen een voorwaarde! Op dit circuit is een Hurricane waarschijnlijk net zo snel als een low-racer! Deelname is alleen mogelijk met ongestroomlijnde fietsen en een helm is verplicht. De wedstrijd gaat over 22 ronden van ca. 1,4 km.

Er is een heuse ronde-miss die de wisselbekers aan de winnaars uit zal reiken, iedere deelnemer krijgt een herinneringsvaantje!

AANVANG WEDSTRIJD: 18.30 UUR
Aanmelding vanaf 17.45 uur in sporthal "De Eendracht" aan de Nieuwe Weg, inschrijving is gratis. In de sporthal is een kleedruimte met douches beschikbaar. Het maximum aantal deelnemers is 50.
Voor nadere inlichtingen: NAZCA ligfietsen tel. 0522-490266

More info at Ymte Sijbrandij

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Register

Registration is currently not possible.

Reviews (0)

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net