Nederlands English Français Deutsch
Tools 12Reviews

OBT-2019

Created on 26 March 2019 19:54 by Theo_van_Soest , edited on 04 December 2019 11:24 by Theo_van_Soest

Toertocht, Anafora Parkrestaurant (Uilenboslaan 1, Utrecht), Saturday 28 December 2019.

De Oliebollentocht keert terug in Utrecht.

Na 2009 zal ook de eenentwintigste editie van de Oliebollentocht onder de Domtoren door gaan. We hebben nu een start- en finishlocatie: Anafora Parkrestaurant in het Máximapark.
Dit betekent dat we in elk geval over de Daphne Schippersbrug zullen komen en dóór de grootste fietsenstalling ter wereld zullen rijden. Uteraard rijden we daarna onder de Domtoren door en stoppen daar voor een statieportret. Daarna rijden we de stad uit via de Oosterspoorbaan door een spiksplinternieuwe tunnel en belanden we op het breedste fietspad ter wereld.

We zijn ons ervan bewust dat het eerste deel van de tocht door gecompliceerd stedelijk gebied gaat. We zullen er alles aan doen om dit voor iedereen leuk en veilig te houden. Laat dat dus geen belemmering zijn om je in te schrijven.

Al in 2009 zijn toertochtregels gepubliceerd. Toch zien we nog elk jaar kop-staartbotsingen en aanvaringen met "overstekende paaltjes". Ook gaan rijders op de rijbaan waar de organisatie ervoor kiest het fietspad te gebruiken. We kunnen ons dat niet veroorloven in Utrecht. Respecteer uw gastheren!
Het gebruik van tour/racekappen wordt, ook bij slecht weer, afgeraden. Je zicht is veel slechter en het belemmert de onderlinge communicatie.

De route is nu beschikbaar (download-link). We hebben een routebeschrijving met deelkaarten dd. 14/10/2019 gemaakt met foto's van de lastige punten.

Tijdschema

09:00 verzamelen in Anafora
10:45 sluiting van de aanmelding (online inschrijving verplicht).
11:00 start
12:00 statieportret op het Domplein
14:00 lunch
16:00 oliebollen en optionele maaltijd.

's-Morgens is er thee of koffie. We zullen er ook de deelnemers verdelen in groepen van ongeveer 12 rijders.

Onderweg hopen we een leuke tocht te hebben, maar met de ervaringen van 2009 in ons achterhoofd is nu een mobiele pechhulp geregeld die de route zal volgen. In het geval van een lekke band wordt altijd de binnenband vervangen. Materialen moeten na afloop vergoed worden.

Bij de lunch in Oud London is er koffie/thee en een appelslof. Je kunt via het bestelformulier ook extra broodjes bestellen.

Bij terugkeer in Anafora zijn er oliebollen en vegetarische erwtensoep. Verder kun je via het bestelformulier ook inschrijven voor een stamppottenbuffet.

Overnachten

We hebben verschillende overnachtingsplaatsen gevonden, en voegen er mogelijk later nog meer toe. Je zult naast de inschrijving voor de oliebollentocht zelf moeten reserveren voor je overnachting, hier spelen wij geen rol in.

Wanneer je een overnachtingsplaats in het centrum gebruikt, moet je nog ergens je fiets stallen. Utrecht heeft in het centrum vier geschikte stallingen op loopafstand: Zadelstraat, Lange Koestraat, Laag Catharijne en Vredenburg. Wij hebben hierover werkafspraken gemaakt met U-Stal maar zullen hier ook actief bij bemiddelen omdat het sowieso wat improvisatie van de lokale beheerders vergt en we niet iedereen op één plek kwijt kunnen. Daarom verzoeken we die optie aan te geven bij inschrijving.

 • Er is veel ruimte in de StayOkay op de Neude in Utrecht. Er zijn verschillende opties van groepskamers tot individuele kamers. Dit is in het centrum van Utrecht, veel centraler wordt het niet. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van een stallingsplaats in het centrum.
 • We zijn nu ook in gesprek met Strowis. Hier is een groepsruimte van 8 personen. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van een stallingsplaats in het centrum.
 • Ook in de StayOK Utrecht-Bunnik is nog plek in het bijgebouw de Bongerd. Parkeren is daar geen probleem, je hoeft dan ook geen ruimte in een stalling te reserveren. Hier zijn zestig bedden beschikbaar verspreid over meerpersoonskamers met elk een eigen douce en wc. Reken wel op een klein uur van de slaapplaats naar de start.
 • Er is een beperkt aanbod voor individuele overnachtingen bij leden van de Fietsersbond. Stuur een mail naar ons om een koppeling tot stand te brengen.


Deelname

Deelname is alleen mogelijk na inschrijving vooraf. De inschrijving zal ongeveer een week voor de tocht gesloten worden.

Bestel-items

  Een kleine toelichting bij het bestel-formulier.
 • Stallingsplaats centrum vrijdag - Ik overnacht op vrijdagavond in het centrum van Utrecht, en heb een stallingsplaats nodig.
 • Inschrijving Oliebollentocht - Koffie/thee bij de start, koffie/thee + appelslof bij pauze, koffie/thee + oliebollen + vegetarische erwtensoep bij finish + bijdrage aan restauratie Domtoren + overige organisatiekosten.
 • Koprijder - Ik wil voorrijder zijn voor een groepje tot op het Domplein
 • Lunchtasje - Petfles sourcy blauw / appel / candybar / krentenbol bij de pauze
 • Sandwich Kaas - Sandwich kaas bij de pauze
 • Sandwich Rosbief - Sandwich rosbief bij de pauze
 • Pistolet Deluxe - Pistolet deluxe bij de pauze
 • Pistolet Deluxe vega - Pistolet deluxe vega bij de pauze
 • Stamppottenbuffet vlees of vega bij finish - boerenkool/zuurkool/hutspot met rookworst/gehaktbal/vegetarische (rook)worst
 • Stallingsplaats centrum zaterdag - Ik overnacht op zaterdagavond in het centrum van Utrecht, en heb een stallingsplaats nodig.

More info at Theo van Soest / Maarten Sneep


Show larger map

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Register

To register, you should be logged in.

Reviews (12)

avatar

Als iemand een probleem heeft met de betaling, neem dan even contact op met webmaster@ligfiets.net.

If any problems arise during payment, please contact us at webmaster@ligfiets.net so we can work it out.

Thanks!

stanjanssen, 18 Oct 2019 17:38

liggerzutphen

De link van de route werkt bij mij niet, zowel op laptop, als op mobiel.

liggerzutphen, 21 Oct 2019 21:29

MaartenSneep

@Caspar: in welke vorm “werkt de link niet”? Rechts klikken en de link “bewaren als” kan nodig zijn.

MaartenSneep, 22 Oct 2019 13:20

liggerzutphen

@Maarten, ja, zo gaat het dan weer wel, opslaan en via Basecamp openen, spoor maken.....
jammer dat het niet via smartphone op Osmand opent. Vind ik makkelijker.

liggerzutphen, 23 Oct 2019 00:35

MarkJRullens

Waar gaan de meeste mensen overnachten?
Ik heb nu twee nachten Stayokay Neude incl ontbijt geboekt, grote kamer.
Kan nog tot 26 december annuleren.

MarkJRullens, 24 Oct 2019 10:27

MaartenSneep

@Caspar: we kunnen niet alle combinaties uittesten. Het kan zijn dat het MIME-type niet goed staat. Dat is een beperking van de servers die we tot onze beschikking hebben. Excuses daarvoor.

MaartenSneep, 25 Oct 2019 23:57

theomol

Het linkje met de route werkte bij mij ook niet bij de eerste poging.
Opslaan met de extensie gpx was de oplossing.

theomol, 01 Nov 2019 13:33

nvanderwal

Voor de stallingsplaats in Utrecht:

De bewaakte NS fietsenstalling Sijpestijn (onder het spoor) heeft plek voor bakfietsen en velomobielen en is gratis. Ik sta er regelmatig. Openingstijden zijn aangepast aan de treintijden, dus alleen diep in de nacht gesloten.

nvanderwal, 02 Nov 2019 18:02

MaartenSneep

@Niels: we coördineren het stallen van velomobielen in het centrum met de gemeente. Graag alle nachtelijke stallingen via het inschrijfformulier laten verlopen om vervelende verrassingen te voorkomen.

MaartenSneep, 12 Nov 2019 23:28

nvanderwal

@Maarten: Beter :-)

nvanderwal, 14 Nov 2019 18:59

avatar

Voor mij een thuiswedstrijd dit jaar, maar de route wordt wel een uitdaging. Dwars door de stad met al zijn obstakels en de drukte van een zaterdag, dat wordt goed uitkijen.

RMRuitenbeek, 25 Nov 2019 13:05

RotteRijders

ik heb me ingeschreven voor de obt, maar kreeg wel een bevestiging.
maar kon niet verder om te betalen>
ik heb via de webmaster dit ook laten weten, nu ff wachten of...
groet,
Hans

RotteRijders, 04 Dec 2019 20:36

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
More info
Subscribe and unsubscribe