Nederlands English Français Deutsch
Tools 0Reviews

Test rit Cycling Zandvoort

Created on 17 February 2014 18:51 by mvdillen , edited on 17 February 2014 19:47 by mvdillen

Wedstrijd, Circuit Zandvoort, Wednesday 26 February 2014.

Over een paar maanden (17-18 mei) is er een mooie race van 24 uur op Zandvoort. Om mee te kunnen doen, heeft de organisatie er eerst een testrit. Welke ervaren rijder(s) komt(en) gezellig gewoon meefietsen?

Over een paar maanden (17-18 mei) is er een mooie race van 24 uur op Zandvoort […]. Volgens de huidige reglementen zijn specifiek ligfietsen uitgesloten, ook van de categorieën die "vrije fietskeuze" hebben.
Raar, want van incidenten bij dit evenement is niets bekend. En verontrustend, want het automatisch of gedachteloos uitsluiten van ligfietsen bij toertochten willen we niet. En ongewenst, want juist ligfietsers willen regelmatig met dit soort evenementen meedoen. Dat we niet tegen wielrenners in dezelfde klasse racen, prima. Maar gewoon lekker fietsen (in een eigen klasse of categorie) moet iedere fietser toch kunnen? Zeker als ze bij deze tocht al racers, amateurwielrenners en e-bikes in 1 baan zetten.
Het bestuur (NVHPV) is met de organisatie gaat praten, om de achtergrond van deze uitsluiting te achterhalen. Het kostte wat aandringen, en een echte achtergrond hebben we niet boven tafel gekregen nog, maar de organisatie wil wel ligfietsers toe gaan laten bij de inschrijving.
Een kleine huivering van hun kant is er nog, op het gebied van veiligheid, al geven ze zelf toe dat dit vooral voortkomt uit onbekendheid. Ze stelden daarom zelf voor dat er ligfietsers meekomen doen bij de testmiddag op 26 februari (15:00-21:00 uur). Als dat goed verloopt, stellen ze de inschrijving open. Dat is een positieve ontwikkeling, die we vast moeten houden en op door moeten gaan!

We hopen dus dat er een aantal ligfietsers die dag kunnen meefietsen.
Niet zozeer om onze snelheid te laten zien (die is vast OK, dat is eerder wennen voor een aantal wielrenners), maar om te laten zien dat zo'n geheel gewoon-lekker-fietsen is, met z'n allen.
Wie kan er? Wie komt er?

Enneh.... neem een helm & verlichting mee. Die zijn bij de 24 uurs race op Cycling Zandvoort verplicht, dus het is een redelijke gok dat dit 26 feb ook op/aan moet. Ik weet niet wat de regels zijn qua pelotons/stayeren, daar staat niets over in de regels.

Nadere details op cyclingzandvoort.nl

More info at Marjolein van Dillen

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Register

To register, you should be logged in.

Reviews (0)

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net