Nederlands English Français Deutsch
Tools 0Reviews

Appelflappentocht (6e editie)

Created on 02 August 2012 12:32 by j.postema , edited on 19 December 2012 18:48 by j.postema

Toertocht, Ter Apel, provincie Groningen, Saturday 29 December 2012.

Dit jaar wordt de 6e editie van de Appelflappentocht in de provincie Groningen gehouden. De route gaat door de streek Westerwolde, gelegen in de zuidelijke punt van de provincie Groningen, vlak boven de provincie Drenthe en dicht bij de Duitse grens.

Op zaterdag 29 december verzamelen we vanaf 10:00 uur in Hotel Boschhuis (adres: Boslaan 6, 9561 LH) in Ter Apel voor een toertocht van ongeveer 42 km. We vertrekken om 11:00 uur. We zullen op comfortabele snelheid fietsen want het wordt een recreatieve fietstocht. Het startpunt Hotel Boschhuis ligt fraai in de bossen naast een voormalig klooster. Op de heenweg volgen we het riviertje de Ruiten-AA. We fietsen door een gebied van glooiende es - en beekdalgronden, met oude boomwallen en boomgroepen, uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen naar de vestingplaats Bourtange. Het landschap is afwisselend en herbergt nog vele oude boerderijen.

In de kleine sfeervolle vestingstad Bourtange nemen we een rustpauze in Café Restaurant t LandsHuys Bourtange waar appelflappen klaar staan.
Na deze pauze fietsen we terug naar Ter Apel. De terugweg gaat eerst door een kaal en open gebied vlak langs de Duitse grens. Het laatste stuk van de route terug naar Ter Apel gaat langs het Ruiten-A kanaal.

UPDATE: Er is besloten dat de deelnemers zelf hun consumpties afrekenen, dus er hoeft niet vooruit betaald te worden.

Bekijk en download de GPX track op:
http://jeroenpostema.nl/?page_id=2363

More info at Jeroen Postema, telefoon: 06 49304173


Show larger map

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Register

To register, you should be logged in.

Reviews (0)

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net