Nederlands English Français Deutsch
Tools 0Reviews

Plat Zwolsch: Korte trektocht met pont & pick-nick

Created on 31 March 2010 20:21 by quesjer

Toertocht, Sunday 25 June 2006.

Hoi allemaal,

************************
trefwoorden: korte tocht, rustig rijden, thema, pick-nick zelf meenemen, pontje, Plat Zwolsch en Centraal Wonen samen.
************************

Binnen ligfietsland heb je een paar bloedgroepen, de ene groep houdt van hard en snel, de andere is meer te porren voor een kortere en rustiger tocht. Ik hang er steeds wat tussenin, maar nu organiseer ik een tochtje die duidelijk bedoeld is voor mensen die lekker een kort tochtje willen rijden, en onderwijl ook regelmatig even stil willen staan voor uitleg bij interessante punten onderweg. Zo "trekken"we van punt naar punt, en kun je later dit stukje doorkruisen met een beetje meer kennis van dit gebiedje
De tocht gaat over het tamelijk recente verleden van het gebied op de noord-veluwe, zeg Zalk, Wezep, de Zande, de Veerallee, Engelse Werk en de IJsselbrug en omstreken. De hongerwinter is dit gebied heel belangrijk geweest voor de mensen die op voedseltocht gingen, en dit gegeven is ook in het gebied nog terug te vinden.

Iedereen die zegt: die PLAT-ZWOLSCH-tochten zijn me te snel of te ver: grijp je kans om nu een keer wel mee te rijden. Het tempo ligt laag genoeg om iedereen aangenaam mee te kunnen laten rijden, en biedt eens een andere sfeer. Ook de afstand is goed te doen, 35 km. met een pick-nick op 20 km.

We vertrekken vandaag om 10.45 (STIPT!!)vanaf het station te Zwolle. Halverwege strijken we neer op een geschikt plekje om een zelf gemaakte (door jullie deelnemers dan)pick-nick te verorberen. Indien de wachttijden niet te hoog zijn, dan steken we over bij het veer van Zalk, en kunnen we wat verteren bij de theeschenkerij aan de overkant. Als het erg druk is, dan kunnen we beter aan de oost-kant van de rivier blijven, en zoeken we daar een lekker plekje op het daar gelegen strandje aan de ijssel.

Ik vindt het prettig als je doorgeeft dat je mee wilt rijden. Telefoonnummer tijdens de tocht: 0642505694

More info at Paulus den Boer


Show larger map

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Register

Registration is currently not possible.

Reviews (0)

Ligfiets.net 2.0

Content website

E: redactie@ligfiets.net

Technique website

E: webmaster@ligfiets.net