Quattrovelo ontwikkelingen

Gepubliceerd op

We hebben er al een paar keer over geschreven maar het blijft interessant om te lezen over de ontwikkelingen van dit nieuwe type velomobiel

De ontwerper schrijft over een sturende achteras. En natuurlijk, er wordt uitgekeken naar de eerste test. De makers zelf beschrijven de verschillen in rijgedrag in een stukje op het blog.

Update 20-11: hoe gaat de Quattrovelo om met een klapband?

Reacties

Jan-van-Steeg op do 19 nov 2015 om 18:33

Ik had het geluk dat ik er dinsdag een stukje in kon fietsen. Mijn eerste indruk is wel heel erg positief. Als eerste viel mij de vele malen hogere bochtensnelheid op, een wieltje optillen is verleden tijd. Ook een uitwijkmanoeuvre bij hoge snelheid levert geen problemen op, iets wat bij de huidige 3 wielers nog wel eens een wieltje in lucht oplevert of zelfs erger. Ook de rechtuit stabiliteit vond ik beter dan bij alle andere velomobielen die ik tot nu toe geprobeerd heb. Vooral bij zijwind valt het op hoe stabiel de QV is, of eigenlijk moet ik zeggen dat de zijwind bijna niet meer opvalt:). Tot op hoge snelheid (61km/h) blijft hij stabiel. Zelfs nog stabieler dan de Quest.

Hij is hierdoor in mijn ogen echt een volgende stap in comfort en veiligheid. Tot nu toe zijn alle velomobielen 3 wielers en de laatste jaren vooral gericht op snelheid. De QV is duidelijk gericht op dagelijks gebruik, hoewel de snelheid mij niet tegenviel. Misschien komt het door de Marathon GG onder mijn eigen Quest, maar de QV voelde zeker niet langzamer dan mijn eigen Quest.

NoStress op do 19 nov 2015 om 19:09

Opmerkelijke gunstige proefrit. Dank je wel Jan voor het delen. Ben nu ook wel heel erg benieuwd aan het worden. :-)

pietandringa op do 19 nov 2015 om 20:48

Een uitgebreid testverslag in de volgende Ligfiets& ?

jack op za 21 nov 2015 om 15:59

Een indrukwekkende test, https://www.facebook.com/velomobiel.nl/videos/1212657218749924/?fref=nf voor een kapotte achterband

MaartenSneep op zo 22 nov 2015 om 11:39

De volgende Ligfiets& gaan we niet halen. Als we een fiets testen moet die in elk geval zover ontwikkeld zijn dat de fabrikant de fiets ook zo aan klanten wil verkopen. Op dit moment is velomobiel.nl nog bezig met de fijnafstelling, ze zijn zogezegd zelf nog bezig om deze fiets te leren kennen en ervoor te zorgen dat er geen verrassingen in het weggedrag zitten. Na de testperiode van velomobiel.nl zelf zullen we gaan testen en dan zo snel mogelijk publiceren. Het testen van een fiets die nog niet ‘af’ is, heeft volgens mij niet zoveel zin.
Zet de pet van hoofdredacteur van Ligfiets& weer af.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.