HPV snelheidsrecords sinds 1965

Gepubliceerd op

De progressie van de snelheidsrecords onder auspiciën van de IHPVA

Mike Mowett heeft een diagram samengesteld met de HPV progressie in snelheidsrecords (eerder versie) sinds 1965.
Het toont drie trends aan:
    [*] De eerste vijf jaar, van 1975 tot 1980, leveren de wedstrijden, onder auspiciën van het pas opgerichte IHPVA ( International Human Powered Vehicle Association), een stijging op van 32 km/uur (van 42 naar 63 mijl per uur) in de jaarlijkse wedstrijden op laaggelegen banen, met erkenning van deze records door het IHPVA.
    [*] Een periode van 20 jaar, van 1980 tot 2000, waarin de recordpogingen migreren van laag- naar hooggelegen banen en waarin het eenpersoonsontwerp dominant is, maar het ontbreekt aan belangwekkende wedstrijden. Ironisch gezien is de progressie van de verschillende fietsen lineair (lijken op elkaar).
    [*] De periode van 2000 tot nu: bij de WHPSC (World Human Powered Speed Challenge) bij Battle Mountain, waar dankzij de (weer) jaarlijkse competitie en een ideale 8 km lange hooggelegen baan, met verbeteringen aan het fietsontwerp (monocoque - frame geïntegreerd met de romp), video navigatie, banden (radiaal), enzovoort, het record nog eens met 23 kilometer (van 68.9 naar 83,1 mijl per uur) scherper is gesteld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.