Nieuw Nederlands record door Ellen van Vugt

Gepubliceerd op

In het weekend van 27 t/m 29 Juli 2013 is er door Ellen van Vugt een nieuw Nederlands record voor supersnelle ligfietsen gereden op de Dekra testbaan bij Senftenberg in Duitsland

In één uur legde Ellen een afstand van 79,333 km af. Dit is de tweede afstand ooit door dames gereden. Het wereldrecord van 84,02 km blijft op naam van de Franse Barbara Buatois staan. Zij vestigde dit record tijdens een soortgelijk evenement op het testcircuit in Michigan, USA.
Ter vergelijking: Leontien van Moorsel reed op een ‘gewone’ wielrenfiets in 2003, op de hooggelegen baan van Mexico-Stad het huidige werelduurrecord van 46,349 km.

Ellen van Vugt reed haar race in de VeloX S, een fiets speciaal voor haar ontworpen door David Wielemaker van de TU Delft. Het Elan Racing Team heeft deze fiets gebouwd. Door toepassen van moderne materialen zoals carbonweefsel en de nieuwste ontwikkelingen op gebied van fietsbanden heeft deze fiets een extreem lage luchtweerstand en rolweerstand.

Het Elan Racing Team zal van 9 t/m 14 september deelnemen aan de ‘World Human Powered Speed Challenge’, een ievenement voor het vestigen van sprintrecords in Battle Mountain, Nevada (USA). Naast Ellen van Vugt zal ook voormalig schaatser Jan Bos pogen hier een nieuw record te vestigen. Het sprintrecord staat voor dames op 121 km/uur en voor de mannen op ruim 133 km/uur.
Voor de financiering van de recordpogingen is het Elan Racing Team op zoek naar samenwerkingspartners en sponsoren.

Meer informatie en foto’s: Hans van Vugt, Elan Racing Team, info@elan.cc, tel. 024 343 08 54 of bij het HumanPowerTeam

Met dank aan Jos van Fietsdiensten

Reacties

sanderbosse op do 01 aug 2013 om 19:41

Super goed!!!

Geen doping gebruikt hoop ik....;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.