RAAM en Maria

Gepubliceerd op

Dramatische en spannende tocht in RAAM (Race Across America, 5.000 km)

Maria Parker, 'mevrouw Cruzbike', rijdt deze race op een Vendetta. Met deze tocht wil ze geld inzamelen voor onderzoek naar hersenkanker: haar zus heeft een niet meer te behandelen hersentumor.

Na een paar dagen werd de volgwagen aangereden door een auto die ruim 100 km/uur reed, terwijl de volgwagen 16 km/uur uur reed. Niemand raakte ernstig gewond, maar het busje raakte zwaar beschadigt, net als de twee reservefietsen. Vanwege de eisen van RAAM voor volgwagens en reservemateriaal leek dit het einde van de tocht. Op de RAAM-website werd ze voor korte tijd al aangemerkt als DNF (Did Not Finish - niet gefinisht).

Dankzij een paar gulle gevers slaagden ze toch de benodigde apparatuur bij elkaar te schrapen en konden ze weer verder met de race. Ze hadden al bijna een dag verloren, maar wilden toch finishen. Op zich al goed voor een inspirerend verhaal.

Maar na drie dagen ligt ze alsnog voorop! Na een verloren dag en het twee maal moeten rijden van de zwaarste beklimmingen, met minder mensen en reserve materiaal, passeerde Maria de leider in het vrouwenklassement!

Maria is te volgen op 3000 miles to a cure met ook de donatiepagina, live tracking of op het RAAM Leaderboard (met alle deelnemers). En op FaceBook. Hier is RAAM-report op YouTube.

Bron: BROL en BROL (met op het moment van schrijven 28 pagina's, met o.a. een 68 jarige Russische deelnemer, Sergey Zimin, op een eigenbouw fiets).
foto: Race Accross America

Reacties

JaFO op do 20 jun 2013 om 18:25

Meer info : http://blogs.fayobserver.com/robesonreport/June-2013/Maria-Parker-pedals-on-toward-Race-Across-America-

Uit dat artikel :
“I am not going to quit”, Parker said in the statement. “People with cancer don’t quit. The researchers looking for a cure don’t quit. What kind of message would I be sending if I were to stop just because of some adversity? Real adversity is cancer. A car wreck is just an inconvenience.”

TeJayLigFts op ma 24 jun 2013 om 16:52

Nog meer lezen? Na elf dagen, eenentwintig uren en vijfendertig minuten finishte ze.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.