HP Velotechnik Scorpion fs 26

Gepubliceerd op

Deze nieuwe volledig afgeveerde vouwtrike met 26"-achterwiel zal voor het eerst getoond worden op de Eurobike trade show te Friedrichshafen op 29-08 t/m 01-09

Ruim een week geleden werd deze opvouwbare toer trike al aangekondigd op onze site met een video: The Dream Rider.
Nu zijn er meer gegevens bekend gemaakt door HP Velotechnik.
Naast de 20"-voorwielen heeft de Scorpion fs 26 een 26"-achterwiel. T.o.v. de andere volledige 20"-trikes rijdt de Scorpion fs 26 veel soepeler, heeft minder rolweerstand en hobbels worden meer gladgestreken.

De nieuwe Advanced Steering Geometry (ASG) stelt de rijders in staat om de Scorpion fs 26 vlot en met grote precisie te besturen (vanaf november dit jaar zullen alle trikes van HP Velotechnik standaard met ASG uitgevoerd worden). De draaicirkel is, ondanks haar lange wielbasis, slechts 5,5 meter.

Naast het ergonomisch gevormde harde zitje ‘BodyLink’ kan er ook het verbeterde ‘ErgoMesh’ zitje geleverd worden. Dit zorgt niet alleen voor een betere ventilatie van de rug, maar biedt ook meer zijdelingse steun. Voor grotere rijders is er ook een 5 cm bredere versie, of voor langere rijders een met een langere rugleuning en zitvlak, beide 3 cm.

Uiteraard is deze trike voor transport snel te vouwen en in een zo klein mogelijk pakket (123 x 83 x 62 cm), of door de wielen los te nemen, wordt dit: 93 x 74 x 54 cm. Het gewicht start met 18,2 kg.

De Scorpion fs 26 wordt vroeg in 2013 uitgeleverd, tegen een vanaf prijs van € 3.790,-.

Daarnaast kan deze trike ook met trapondersteuning geleverd worden: E-Trike tot 25 km/uur, of als S-Pedelec tot 45 km/uur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.